Det här inlägget kommer förmodligen både uppröra och beröra

 

 

När bästisen blev alkis.

 

Jag har alltid haft mycket alkohol runt mig både som barn och som vuxen , jag ser om någon dricker för mycket , har risk att hamna i ett beroende eller redan är i ett beroende .

Jo så brukar jag säga…. Jag erkänner … jag hade fel, i alla fall den här gången.

 

Men hur säger man – Hen kom ut ? Hen erkände ? Hen blev Alkis eller bara Hen har det tufft.

Hen är Alkoholist och Hen vet om det nu .

 

Och någonstans i det här startar tanketivolit i min hjärna

Egoisten kryper fram … Okey vad händer med MIG nu .. hur ska jag vara ,vad ska jag säga , hur kan jag hjälpa till… hur blir det på middagen vi planerat .. kan jag dricka vin till maten .. serverar vi bara alkoholfritt .. om vi bara serverar alkoholfritt vad händer då ?

Då kanske Hen tycker att jag beter mig konstigt som stryker Hen under näsan med problemet, då kanske Hen tycker att det är Hens fel att vi inte kan dricka vin till maten och då kanske Hen blir ledsen eller tänker att Hen förstör för alla andra som vill dricka vin till maten, fast hen inte alls gör det ? Hur i helvete gör man … Jag får nog ha en diskussion men Hen om hur vi ska ha det .

 

Runt mig har det alltid funnits alkoholister , släktingar och bekanta .. jag har det i generna , jag har alltid varit livrädd för att folk ska döma mig om jag dricker ett glas vin förmycket någongång någonstans .. jag är rädd att folk ska nicka förstående eller uppgivet på huvudet och säga jo jo…. se där hon har det i generna !

Det kanske är så med oss Alkisungar ?

 

Jag borde ju veta hur jag ska bete mig runt en alkoholist , men va fan vad svårt det ska vara , ska jag tassa på tå och finnas eller ska jag dundra fram ?eller ska jag bara vara och finnas stötta och lyssna ? Jag vill veta , Hens problem tog jag egoistiskt som mitt problem , fult av mig ?

 

Jag som alkisungen blir livrädd när hen kommer ut som alkis , jag blir liten som försöker sova och jag blir stor som försöker dricka med måtta på alla fester .

 

Jag har gjort den där svängen med alkoholister som inte vill veta att dom är det , jag är så glad och tacksam över att Hen kom ut som alkis . Jag älskar dig Hen !

 

Tack …..