Tacksamhet

är verkligen något jag borde öva på ! 
 
Jag har egentligen så fruktansvärt mycket att vara tacksam för men jag ger mig sällan tillfälle ett stanna upp och reflektera över det. 
 
Jag mest bara rullar på i samma gamla hjul, samma vanor, samma rutiner, samma allt liksom.
 
Jag tror att man inte ger sig tiden att stanna upp och reflektera och jag tror att fler än jag är dålig på det.
 
Dagen i dag spenderade jag med min farmor 83 år gammal , hon hade i sin hand fått en pärm med vår släkts historia, någon som jag inte minns namnet på hade tagit sig tiden att släktforska om oss. 
 
Min farmor 83 år gammal hade så mycket att berätta , jag gav mig och henne verkligen tiden att i lugn och ro samtala om livet , vad som hänt, vad som kommer hända och hur saker är och har varit. Hon , min farmor 83 år och vacker som en vårmorgon , klok som en bok och vis som en uggla och jag samtalade på riktigt !
Jag hade med mig min dator och vi tittade på fotografier , kort på min familj som hon aldrig sett , mitt liv , min vardag som jag varit så dålig att involvera henne i , vi skapade en farmormapp med fotografier som jag ska skriva ut på papper åt henne , riktiga fotofrafier som hon kan klistra in i ett album. 
 
Varför är det så lätt att glömma bort att hon inte kan se korten jag delar på olika sociala medier. jag menar finns dom där så finns dom ju för alla på något sätt.
Vi grät, vi skrattade, vi mindes och vi planerade.
 
Vi pratade om hennes liv och om mitt liv om hennes barn och mina barn, om barn som aldrig blev och barnbarn som är på väg. 
 
Där i farmors kök blev jag liten och vuxen samtidigt.
Jag blev 5 som åt filmjök ur farmors finaste blommiga tallrik och jag blev vuxen som förstod att livet är alldeles för skört för att inte stanna upp.
 
Att känna tacksamhet för det jag har. Känna tacksamhet även för mina sorger som lärt mig livet , känna tacksamhet för det som komma ska och känna tacksamhet för det som varit. Känna tacksamhet för nuet !
 
Jag behöver stanna, jag behöver hitta en ro, jag behöver lära mig att förstå just vad Tacksamhet innebär.